Toezichthouder houdt reisverzekeringen tegen het licht

Wie door de coronacrisis zijn cruise naar Noorwegen gecanceld zag, kan wellicht geen beroep doen op zijn reisannulatieverzekering. ©© Dave Bartruff/CORBIS

De toezichthouder FSMA gaat onderzoeken of verzekeraars tijdens de coronacrisis onterecht de kleine lettertjes van hun reisverzekeringen hebben aangepast om klanten niet te hoeven uitbetalen.

Belgen die door de coronacrisis hun zomervakantie in het water zien vallen, kunnen doorgaans geen beroep doen op hun reisannulatieverzekering. Verzekeraars beschouwen het coronavirus als een epidemie, in de meeste gevallen wordt dat niet gedekt. 

Maar de Belgische financiële toezichthouder, de FSMA, heeft vastgesteld dat een aantal spelers die epidemieën tot voor kort wel dekten, pas heel recent de algemene voorwaarden van hun polissen hebben aangepast.

Recente toevoegingen

‘Meerdere verzekeraars maken in de voorwaarden op hun website melding van een uitsluiting van de dekking van schadegevallen als gevolg van een epidemie, pandemie of quarantaine’, zegt de toezichthouder. ‘Het bleek duidelijk dat deze uitsluitingen zeer recent werden toegevoegd.’

De FSMA zegt nu de betrokken verzekeringsondernemingen te contacteren en ook een breed sectoronderzoek te lanceren. De resultaten daarvan zouden in de loop van de zomer, ten laatste tegen september, bekend moeten zijn. Over welke verzekeraars het exact gaat, wordt niet bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud