Touring Verzekeringen ziet directe verkoop aantrekken

Hans Vranken, de CEO van Touring Verzekeringen (foto: Sofie Van Hoof).

Touring Verzekeringen, de directe verzekeraar van de Franse groep AXA in ons land, ziet de directe verkoop van autoverzekeringen in België aantrekken. Zo verviervoudigde bij Touring in de eerste jaarhelft het aantal afgeleverde offertes voor een autopolis via het internet in vergelijking met dezelfde periode in 2011, zegt CEO Hans Vranken.

België is een land van indirecte verkoop van verzekeringspolissen, via makelaars en bankkantoren. Touring behoort tot het handvol directe verzekeraars, samen met onder meer Corona, een onderdeel van Belfius Insurance. De pure directe verzekeraars zijn goed voor naar schatting 5 tot 6 procent van de markt. In het buitenland is dat veel meer.

'De directe verkoop van autoverzekeringen verloopt in België trager dan in de buurlanden. Maar we zijn de achterstand stilaan aan het inlopen', zegt Vranken. 'Het is een structurele evolutie die nog meer snelheid zal krijgen.'

Als redenen voor die structurele evolutie noemt Vranken onder meer de groei van het gebruik van internet en e-commerce. De stijging in de cijfers van Touring Verzekeringen heeft specifiek ook te maken met een aanmoediging van de verzekeraar om het online kanaal te gebruiken: wie dat doet kan rekenen op een korting van 20 procent. Bij Touring lag het aandeel van de offertes voor een autopolis via het net eind juni op 76 procent, tegen 24 procent voor andere kanalen. Vorig jaar was internet goed voor 25 procent.

Touring Verzekeringen kan overigens ondanks de crisis en de daling van de verkoop van auto's goede cijfers neerzetten. De premie-inkomsten in de eerste jaarhelft beliepen 39 miljoen euro. Voor het hele jaar verwacht Touring 77 miljoen, een groei van 6 procent tegenover 2011. Vorig jaar kwam er ook 6 procent bij, maar wel vertrekkend van een kleinere basis.

Met die 6 procent groeit Touring wat sneller dan de markt. Ook de rendabiliteit zit goed. 'In 2011 hadden we een nettowinst van circa 6 miljoen euro. Dit jaar gaan we dezelfde richting uit.' Het personeel groeit mee. Touring Verzekeringen telt nu 140 werknemers.       

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud