Advertentie

Travelex mikt op beursgang

Foto (Jason Alden/Bloomberg)

De wisselkantorengigant Travelex maakt zich op voor een beursgang. Die zou de Britse marktleider op meer dan 1,18 miljard pond (1,8 miljard euro) waarderen.

De succesvolle beursgang van postbedrijf Royal Mail doet vele andere Britse bedrijven watertanden van een notering op de London Stock Exchange. Na Madame Tussauds-eigenaar Merlin en verzekeraar Saga gaat het om Travelex, weet de krant The Independent.

Travelex, dat ook in ons land een tiental wisselkantoren telt, heeft wereldwijd 1.300 agentschappen en 1.100 geldautomaten. Door zijn aanwezigheid in luchthavens en belangrijke toeristische en handelscentra is het een bekende merknaam. Daardoor zal het bedrijf wellicht voor een groot stuk kijken naar retailbeleggers.

De interesse van Travelex' voorzitter en oprichter Lloyd Dorfman is vooral gewekt door de stormloop van gezinnen op aandelen Royal Mail.

Daardoor zouden plannen voor een IPO, die in 2010 al eens op tafel lagen, weer uit de kast komen. Voor de private equity-groep Apax die 70 procent van het bedrijf bezit, zou een beursgang nu goed uitkomen. Apax zit al sinds 2005 in het bedrijf, en dat is al een erg lange periode voor een private equity-groep.

Een bron dicht bij Apax en Travelex zegt dat een beursgang wel nog even kan duren. 'De beurzen doen het erg goed en Travelex moet zijn opties bekijken. Maar er komt heel wat voorbereidend werk aan te pas en er is een wachtrij. Een beursgang zou dus voor 2014 zijn.'

Of het zo ver komt is maar de vraag. Enkele maanden geleden doken geruchten op dat er vanuit Azië interesse is om het bedrijf over te nemen. Toen was sprake van een waardering van ruim 1 miljard pond.

Travelex, dat enkel moeilijke jaren achter de rug heeft, zag de omzet met 8 procent stijgen in 2012 tot 630 miljoen pond (742 miljoen euro). De bedrijfskasstroom (ebitda) steeg 12 procent tot 70,3 miljoen pond (82,8 miljoen euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud