Tweede zit voor Argenta bij obligatie-uitgifte

©Dries Luyten

De Antwerpse spaarbank Argenta stelt de uitgifte van 500 miljoen euro aan schuldpapier uit.

‘Er was wel interesse van investeerders, maar te weinig’, zegt woordvoerster Christine Vermylen. Het orderboek was groot genoeg om de obligaties op 7 jaar te plaatsen, maar er zou een risico zijn dat investeerders de stukken later minder gemakkelijk zouden kunnen verkopen.

De begeleidende banken hebben vastgesteld dat het beter is eerst een roadshow te houden om meer investeerders warm te maken. Dat zal Argenta op korte termijn ook doen.

Argenta doet binnenkort een nieuwe poging om 500 miljoen euro te plaatsen bij professionele beleggers.

Het uitstel heeft geen impact op het reilen en zeilen bij het bedrijf. ‘Onze ratio’s voor kapitaal en liquiditeit zijn heel goed’, zegt Vermylen. Argenta had de middelen niet dringend nodig. Het gaat voor de bank om een alternatieve vorm van financiering, naast het spaarboekje.

Het ging om een nieuwe tranche van een zogenaamd EMTN-programma, een kaderprogramma dat het mogelijk maakt gedurende een aantal jaren tot 3 miljard euro op te halen bij professionele beleggers. In februari werd de eerste schijf van 500 miljoen euro opgehaald. Toen bood Argenta een coupon van 1 procent op een looptijd van 5 jaar. Bij die operatie werd wel een roadshow gehouden.

Eerder dit jaar heeft de bank ook voor 825 miljoen euro herverpakte hypotheekleningen verkocht. Die operatie was succesvol.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud