Verkoop Delta Lloyd Bank eindelijk rond

Wu Xiaohui, voorzitter van Anbang, en Hans van der Noordaa, CEO van Delta Lloyd in Brussel ©BELGA

De verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese Anbang Insurance Group is nu helemaal rond. Dat melden beide partijen in een gezamenlijke mededeling.

Vorig jaar in december pakte het Nederlandse Delta Lloyd al uit met de deal. De Chinese koper was bereid om 219 miljoen euro op tafel te leggen voor de Belgische bank. De transactie zou ten laatste op 30 juni van dit jaar afgerond worden, zo luidde het toen. Niet dus. De toezichthouders - de Nationale Bank en de ECB - bleken meer tijd nodig te hebben. Maar nu is het over.

'Na goedkeuring van de Europese en Chinese toezichthouders, werd de aankoop van het Belgische Delta Lloyd Bank door de Chinese Anbang Insurance Group vandaag afgerond. Hierdoor maakt de bank (en haar bijhuizen) voortaan deel uit van Anbang Insurance Group', aldus het communiqué.

Delta Lloyd Bank België ontstond in 2001 uit een fusie tussen Bank van Limburg en Bankunie. Een jaar later versmolt Delta Lloyd Bank België met de prestigieuze Bank Nagelmackers 1747. De bank beschikt over een netwerk van 114 kantoren en agentschappen dat ruim 170.000 klanten bedient. Delta Lloyd België haalde vorig jaar met 512 medewerkers een balanstotaal van 13,19 miljard euro.

In mei liet Wu Xiaohui, de stichter-voorzitter van Anbang, al weten dat hij de oude naam Bank Nagelmackers weer in ere zou herstellen. Dat zou dit najaar gebeuren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud