Vermogensbeheer groeit sterk bij RHJI

RHJI-topman Leonard Fischer - Foto Wim Kempenaers ©Wim Kempenaers (WKB)

De holding RHJ International (RHJI), tegenwoordig een quasi pure financiëledienstenverlener, zag het afgelopen kwartaal flink wat geld binnenstromen bij haar vermogensbeheerder Kleinwort Benson Investors. Dat blijkt uit de trading update van het bedrijf.

RHJI heeft het in zijn trading update enkel over de prestaties van de financiële activa in portefeuille. Wat er nog rest van de historische industriële portefeuille, staat tegenwoordig te boek als 'te koop'.

Bij zakenbank Kleinwort Benson is de situatie bijna status quo. De activa onder beheer kwamen uit op 5,1 miljard pond. Op het einde van vorig jaar was dat 5,2 miljard. Daarbij bleef de omzetmarge stabiel. Er waren wel klanten die hun geld weghaalden, maar dat werd bijna volledig gecompenseerd door 'positieve marktevoluties'.

Bij vermogensbeheerder Kleinwort Benson Investors, vroeger KBC Asset Management Dublin, gingen de zaken een stuk beter. De activa onder beheer stegen tot 3,4 miljard euro, waar dat eind 2011 nog 2,8 miljard euro was. Het derde kwartaal alleen kende al een groei van 14 procent. Die groei komt er vooral dankzij de grote vraag naar de producten met hogere marges, vooral van klanten uit Noord-Amerika, een trend die zich doorzet vanuit het eerste halfjaar.

BHF-bank

RHJI zit nog op 241,7 miljoen euro aan cash, een lichte daling in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat is onder meer te wijten aan de omzetting in aandelen van een lening aan Arecon, operationele kosten, overnamekosten en handelsbankactiviteiten.

In het persbericht rept het management met geen woord over de overname van de Duitse BHF-bank. Halfweg september leek het erop dat topman Leonard Fischer die buit eindelijk binnen had, na een jacht van meer dan een jaar. Maar de Duitse toezichthouder moest nog het licht definitief op groen zetten, wat voor zover bekend nog steeds niet gebeurd is. Die toezichthouder is de voornaamste reden voor het lang aanslepen van de deal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud