Advertentie

Verzekeraar Athora verstevigt voetafdruk in België

Het Nederlandse NN Group staat op het punt zijn Belgische portefeuille met levensverzekeringen van de hand te doen. ©ANP

Athora Belgium, de erfgenaam van de verzekeringsgroep Generali, voert exclusieve gesprekken met het Nederlandse NN Group over de overname van een deel van haar Belgische portefeuille levensverzekeringen.

De twee verzekeraars praten over de overname van zo'n 200.000 tak21-polissen, die NN Group niet meer commercialiseert. In totaal vertegenwoordigen de polissen3,3 miljard euro aan vermogens onder beheer. Daarmee heeft Athora zijn eerste grote deal beet sinds de groep twee jaar geleden de Belgische verzekeringsmarkt betrad. Athora, een groep met hoofdzetel in Bermuda, nam in januari 2019 sectorgenoot Generali Belgium over voor ruim een half miljard euro.

Met een marktaandeel van iets meer dan 1 procent is de groep, intussen omgedoopt tot Athora Belgium, het nummer 15 in de sector. Maar Athora maakte er geen geheim van op termijn te willen groeien op de Belgische verzekeringsmarkt. De focus ligt daarbij op traditionele spaar- en pensioenproducten. Daarom verkocht Athora eind 2019 al zijn portefeuille schadeverzekeringen aan branchegenoot Baloise.

Athora verwacht de deal met NN Group tegen het midden van volgend jaar rond te krijgen. Als dat lukt, wordt Athora's portefeuille in één klap bijna de helft groter, van 7,3 miljard euro naar 10,6 miljard euro.

10,6 miljard
portefeuille
Als de overname van de Belgische tak van NN Group lukt, groeit Athora's portefeuille van 7,3 naar 10,6 miljard euro.

Ondertussen zet moedergroep Athora ook elders in Europa haar expansie verder. Eind september raakte bekend dat ze de Italiaanse levensverzekeraar Amissima Vita overneemt, meteen de eerste overname van Athora in Italië. De groep kocht de Italiaanse verzekeraar van geen onbekenden. Amissima Vita was in handen van de Amerikaanse private-equityreus Apollo Global Management, en die is ook minderheidsaandeelhouder van Athora.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud