Verzekeraar Integrale zet 'Brusselse broodrooster' in etalage

Het Green One-gebouw op Tour & Taxis in Brussel werd pas in 2014 opgeleverd. ©Tim Dirven

De Waalse verzekeraar wil tot 200 miljoen euro binnenhalen door een belangrijk deel van zijn vastgoedportefeuille van de hand te doen. Onder meer het 'broodroostercomplex' op de Brusselse Tour & Taxis-site en het Antwerpse Copernicus-gebouw staan op de verkooplijst.

Integrale, een onderdeel van de intercommunale Nethys, houdt zijn vastgoedportefeuille noodgedwongen tegen het licht omdat het dringend extra kapitaal nodig heeft.

De solvabiliteitsratio van de verzekeraar, die aangeeft hoeveel eigen vermogen de groep heeft tegenover zijn uitstaande verplichtingen, is onder 100 gezakt. Daarom moest Integrale ook een herstelplan indienen bij de Nationale Bank.

De directie van Integrale hield deze zomer al gesprekken met potentiële overnemers van een aantal belangrijke happen uit de vastgoedportefeuille. Zo zouden de rusthuizen worden overgenomen door het beursgenoteerde Cofinimmo. Jean-Pierre Hanin, de CEO van Cofinimmo, wilde daar donderdag geen commentaar op geven.

200 miljoen
verkoop vastgoed
Integrale wil tot 200 miljoen euro ophalen door zijn vastgoedportefeuille deels van de hand te doen.

Ook het Brusselse Green One-gebouw staat in de etalage. Het zwarte gebouw op de Tour & Taxis-site, beter bekend als de 'Brusselse broodrooster', werd pas in 2014 opgeleverd en wordt tot 2032 verhuurd aan Leefmilieu Brussel. Al maanden wordt gezegd dat het gebouw op de radar staat bij de Zwitserse vermogensbeheerder UBP.

Integrale heeft ook plannen om het Copernicus-gebouw in Antwerpen te verkopen. Dat gebouw, vlak achter het Antwerpse Centraal Station, wordt nog zeker tot 2028 verhuurd aan de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud