Verzekeringskantoor van Koen Blijweert krijgt nieuwe eigenaar

Koen Blijweert. ©Yann Bertrand

De verzekeringsmakelaar Assumax uit Waasmunster, waar de bekende lobbyist Koen Blijweert voorzitter van is, wordt overgenomen door de sectorgenoot AlliA.

AlliA is een van de grootste onafhankelijke makelaars in België en verstevigt met de overname zijn positie op de bedrijvenmarkt. Assumax legde zich de voorbije jaren vooral toe op het bedrijvensegment en de bouwsector in het bijzonder.
Het fusiebedrijf is goed voor een premie-omzet van ruim 410 miljoen euro (waarvan 50 miljoen van Assumax) en een brutowinst van 11 miljoen euro. De groep telt 245 medewerkers en heeft kantoren in Roeselare, Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Pelt, Waasmunster, Zonhoven, Luxemburg en Kinshasa.

Over het overnamebedrag werden geen financiële details vrijgegeven.

Actief betrokken

De zakenman Koen Blijweert is een van de bekendste lobbyisten in ons land. Hij werd vernoemd in verschillende corruptiedossiers, maar is nooit veroordeeld. Als voorzitter van Assumax maakte hij een strategische oefening voor het verzekeringsbedrijf, waarbij volgens hem de beste oplossing erin bestond een grote groep te vormen.

In de toekomst zal Blijweert actief betrokken worden bij het management van het fusiebedrijf, klinkt het. Joseph M. Lebon wordt CEO van de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud