Vijfde Belgische overname voor verzekeraar uit Bermuda

Monument Re uit Bermuda is gespecialiseerd in het opkopen van oude portefeuilles levensverzekeringen die Europese verzekeraars kwijt willen. ©AFP

Allianz verkoopt een deel van zijn Belgische levensverzekeringsportefeuille aan Monument Re. Die tekent daarmee voor zijn vijfde deal in korte tijd in ons land.

Door de lage rente staan verzekeraars niet meer te springen om levensverzekeringen met een vaste rente te verkopen. Ook het Duitse Allianz heeft in ons land gekozen om vooral in te zetten op tak 23-spaarverzekeringen. Die hebben geen gegarandeerd rendement. De verzekeraar moet er van de toezichthouders veel minder kapitaal voor reserveren.

Allianz Benelux besliste daarom een portefeuille van 95.000 oude polissen van de hand te doen. Die levensverzekeringen van Belgische klanten worden verkocht aan Monument Assurance Belgium (MAB), samen met 4.500 hypotheekleningen die deel uitmaken van de beleggingsportefeuille.

Allianz wil geen details vrijgeven over de transactie, behalve dat het gaat om polissen met technische voorzieningen van 1,4 miljard euro. De omstreden Assubel-contracten van voor 1988, die al decennia verwikkeld zitten in juridische procedures, maken geen deel uit van de transactie. De verzekeraar benadrukt dat er geen gevolgen zijn voor het Allianz-personeel.

Bermuda

Monument, een herverzekeraar met hoofdkantoor op Bermuda, profileert zich als een consolidator in de verzekeringssector en koopt oude portefeuilles op waar traditionele spelers vanaf willen. In ons land ging het eerder om ABN AMRO Life Capital Belgium, een deel van Alpha Insurance, en de levensverzekeringsportefeuille van Curalia, het pensioenfonds van de zorgsector.

Die activiteiten zitten nu onder de koepel van Monument Assurance Belgium. Een vijfde overname van Monument in ons land, de Ethias First A-portefeuille, werd echter gedaan door een Iers filiaal van Monument. De klanten worden wel bediend vanuit België.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud