Voorjaarsstormen kosten bijna 300 miljoen euro

Het stormweer van begin dit jaar, met onder andere de doortocht van Ciara en Dennis, heeft voor bijna 300 miljoen euro aan verzekerde schade veroorzaakt. Daarmee zijn de stormen de op één na schadelijkste van de afgelopen tien jaar in ons land, blijkt uit cijfers van Assuralia, de koepel van de verzekeringssector.

Alleen de pinksterstorm van 2014 berokkende nog meer schade. Toen waren er over drie dagen verschillende hagelbuien, met een totale kostprijs van meer dan 650 miljoen euro voor de Belgische verzekeraars. Ter vergelijking, de lentestormen van 2019 - op 4 en 10 maart - hebben de sector ruim 236 miljoen euro gekost. 

Gemiddeld 2.000 euro

Alles samen hebben de voorjaarsstormen de verzekeraars ongeveer 150.000 schadedossiers doen openen. ‘De gemiddelde schade ligt in de lijn van wat je ook bij andere stormen aantreft en we spreken dus van een gemiddelde tussenkomst van de verzekeringsmaatschappij van om en bij de 2.000 euro’, zegt Assuralia-woordvoerder Wauthier Robyns.

'Dat zijn natuurlijk dingen die we liever niet meemaken. Maar langs de andere kant is het ook niet echt uitzonderlijk te noemen. Wij ontvangen daar ook premies voor. Dus het is niet zo dat dit de rekeningen van de verzekeraars uit balans hoeft te brengen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud