Waarde Gimv-portefeuille stijgt licht

In een beperkte kwartaalupdate geeft de investeringsmaatschappij Gimv aan dat de waarde van de portefeuille gestegen is.

De waarde van het eigen vermogen beliep op 30 juni 968,1 miljoen euro of 40,40 euro per aandeel. Hierbij is de uitkering van het dividend op 2 augustus reeds verrekend, voor een bedrag van 58,7 miljoen euro of 2,45 euro per aandeel. Eind maart beliep de waarde van het eigen vermogen 1.011,8 miljoen euro (42,22 euro per aandeel).

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar (tot eind juni) werden investeringen gedaan voor in toaal 34,4 miljoen euro - 29,2 miljoen eigen investeringen en 5,2 miljoen investeringen door derden in de fondsen beheerd door Gimv. Gimv brengt de voornaamste investeringen in herinnering: Complix (biofarma), Luciad (software voor geolocatie) en Planetveo (verre reizen).

De totale verkoopsopbrengst uit desinvesteringen beliep 11,3 miljoen euro plus nog eens 2,8 miljoen euro in de door Gimv beheerde fondsen. De opbrengst van de desinvesteringen lag 40 procent boven hun boekwaarde op 31 maart. De desinvesteringen zijn voornamelijk afkomstig van distributies uit fondsen.

De keuzeperiode voor het dividend loopt af op 26 juli.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud