Advertentie

Weer kapitaalproblemen voor Ethias

Benoit Verwilghen, topman van Ethias. ©Dieter Telemans

De verzekeraar Ethias is gezakt voor een Europese stresstest en duikt diep in het rood door een fiscale boete. De druk om het kapitaal te versterken is groot. Dat bericht De Standaard maandag.

Volgens de krant faalde Ethias in de recente Europese stresstest, waardoor de Nationale Bank de verzekeraar kan verplichten zijn kapitaalbuffer vanaf 2016 fors te versterken. Zeker nadat Ethias eind vorig jaar onverwacht een zware fiscale boete van 360 miljoen euro moest slikken. Bovendien moet Ethias van de Nationale Bank ook extra provisies aanleggen om de gevolgen van de lage rente op te vangen.

Dat alles duwt Ethias voor het boekjaar 2014 diep in het rood en dreigt de hoeksteen van het lopende herstelplan onderuit te halen. Want de overheden rekenden erop dat Ethias het dreigende kapitaaltekort zelf zou kunnen opvangen. 

'We willen absoluut op eigen kracht het vermogen versterken', zegt CEO Benoit Verwilghen echter. 'Een stand-alone is prioritair.'  De verzekeraar moest eind 2008 met 1,5 miljard euro belastinggeld gered worden. Meerdere bronnen zeggen in De Standaard dat de overheid dat geld nooit meer volledig zal terugzien. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud