Wissels aan de top bij Econopolis

Inge Boets ©Inge Boets

Econopolis, de Antwerpse vermogensbeheerder rond econoom Geert Noels, vernieuwt zijn bestuur. Inge Boets lost Mark Leysen af als voorzitter.

Mark Leysen (Vanbreda Risk & Benefits) en captain of industry Urbain Vandeurzen nemen ontslag uit de raden van bestuur van Econopolis en de verwante vennootschap Econoholding. Dat blijkt uit publicaties in het Staatsblad.

Leysen, een bekende naam in de Antwerpse financiële wereld, was bij Econopolis de voorzitter van de raad van bestuur. Hij geeft de voorzittershamer van zowel Econopolis als Econoholding door aan Inge Boets, de specialiste deugdelijk bestuur die al in het bestuur zat.

Boets is ook voorzitter van vastgoedbedrijf QrF en bestuurder bij luierproducent Ontex en effectengigant Euroclear.

Leysen neemt tegelijk ontslag als bestuurder van een andere gelieerde vennootschap, Econopolis Wealth Management. Daar zetelt Boets overigens ook in het bestuur.

Herschikking

De familie van Mark Leysen en Urbain Vandeurzen (ex-LMS International, ex-voorzitter Gimv) waren belangrijke kapitaalverschaffers van Econopolis. Eerder dit jaar waren er berichten over een mogelijke uitstap. Dat zowel Leysen als Vandeurzen een stap terug zet, doet vermoeden dat er een herschikking van het kapitaal heeft plaatsgevonden.

Volgens kersvers voorzitter Boets zal Econopolis binnenkort communiceren over het aandeelhouderschap, maar valt daar op dit moment nog niets over te vertellen. Geert Noels wou zelf geen commentaar kwijt.

Nieuwe tandem

Bij Econoholding verdwijnt ook Geert Wellens (ex-Mediafin) uit de raad van bestuur. Hij richtte het vermogenshuis tien jaar geleden op met de bekende econoom Geert Noels. De naamgenoten waren jarenlang co-gedelegeerd bestuurder.

De investeringsdirecteur Gregory Christians, een expert in private banking, vervangt Wellens als co-gedelegeerd bestuurder naast Noels.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud