Ageas trekt naar Vietnam

Ageas-topman Bart De Smet zet zijn Aziatische veroveringstocht verder. ©BELGA

Vietnam wordt de zevende stap in de Aziatische expansie van de verzekeraar.

De verzekeraar Ageas wordt actief in Vietnam. Het bedrijf stapt in een joint venture met zijn Thaise partner Muang Thai Life Assurance en de Vietnamese Military Bank. De drie partners mikken op het marktleiderschap in Vietnam en pompen samen 46 miljoen euro in de joint venture, waarvan Ageas 13,4 miljoen euro voor zijn rekening neemt.

In ruil voor zijn bijdrage krijgt Ageas  een belang van 29 procent in het nieuwe bedrijf. Omdat de Belgische verzekeraar ook een belang heeft in Muang Thai, komt daar onrechtstreeks nog eens 3,1 procentpunten bij. Muang Thai zelf betaalt 4,6 miljoen euro voor een belang van 10 procent in het Vietnamese bedrijf, dat MB Ageas Life zal heten.

De Military Commercial Joint Stock Bank krijgt het grootste gewicht in het nieuwe bedrijf. De bank investeert 28 miljoen voor een belang van 61 procent. Military Bank is de op twee na grootste privébank van Vietnam. De bank gaat meteen ook een bankverzekeringsovereenkomst van 15 jaar aan met de joint venture.

De nieuwe verzekeraar combineert de expertise van Ageas en Muang Thai in verzekeringen met het kantorennetwerk van Military Bank, goed voor 217 filialen. De eerste klus is het oprichten van 'een agentennetwerk van hoge kwaliteit'.

Voor Ageas is deze deal de zevende stap in zijn veroveringstocht in Azië. In mei werd nog een 50/50 joint venture opgericht met EastWest Bank in de Filipijnen. Vorige week, toen Ageas de overname van de Portugese verzekeringstak van AXA aankondigde, hintte CEO Bart De Smet al op een nakende Vietnamese deal. De Smet kijkt ook nadrukkelijk naar Indonesië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud