Advertentie

Ageas wil af van Hongkongse dochter

Een Hongkongse tram met reclame voor Ageas. De Belgische groep is er een van de grootste levensverzekeraars. ©rv

De verzekeringsgroep Ageas heeft de zakenbank Morgan Stanley gemandateerd om haar Hongkongse dochter Ageas Insurance Company (Asia) te verkopen. De verkoopprijs zou meer dan 1 miljard dollar (900 miljoen euro) bedragen.

Dat bericht mergermarket, een nieuwsdienst gespecialiseerd in fusies en overnames, op basis van drie anonieme bronnen. Geïnteresseerde partijen zouden begin augustus bindende biedingen moeten indienen. Ten minste twee Chinese verzekeraars zijn in de boeken van het bedrijf gedoken, luidt het.

Bij Ageas   geeft men geen commentaar op het bericht over de verkoopplannen. 'Het is de politiek van Ageas om geen commentaar te geven op geruchten in de markt', stelt een woordvoerder.

De andere Aziatische operaties van Ageas zijn niet te koop. De Belgische verzekeraar is ook in China, Maleisië, Thailand en India aanwezig, niet zelden via een samenwerking (joint venture) met een lokale speler.

Levensverzekeraar

Ageas Insurance Company is een van de grootste levensverzekeraars in Hongkong. De groep inde er vorig jaar 481 miljoen euro aan premies en boekte er een nettowinst van 40 miljoen euro.

Ageas - toen nog Fortis - kocht de Hongkongse verzekeraar (toen nog het beursgenoteerde Pacific Century Insurance) in 2007. Het kocht aanvankelijk iets meer dan 50 procent en lanceerde vervolgens een bod op de rest van de aandelen. Het prijskaartje bedroeg toen 341 miljoen euro. En zou nu dus meer dan het dubbele bedragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud