Advertentie

Chinese boost voor Ageas' resultaten

©BELGA

Een sterke winstgroei bij de belangrijke Chinese partner Taiping Life zal ook de resultaten van de Belgische verzekeraar Ageas een boost geven.

Op het halfjaarrapport van Ageas is het wachten tot woensdagochtend 5 augustus, maar de verzekeraar licht nu al een tipje van de sluier op. De Chinese partner China Taiping Insurance Holding (CTIH) laat weten dat zijn nettowinst over het eerste halfjaar met 180 procent gestegen is. Dat dankzij de groei van de verzekeringsactiviteiten én de gerealiseerde meerwaarden op de aandelenportefeuille. 

Een mededeling die ook belang heeft voor Ageas. De Belgische groep controleert 24,9 procent van Taiping Life, veruit de belangrijkste dochter van CTIH. Ageas raamt dat de fors hogere resultaten van de Chinese partner het eigen resultaat een boost van 100 miljoen euro zullen geven.

China is een van de belangrijkste groeimotoren voor Ageas, dat er eind 2014 via lokale partners over een 140.000 man sterk leger verzekeringsagenten beschikte. Analisten achten het minderheidsbelang in Taiping Life nu zo'n 1,6 miljard euro of 7 à 7,50 euro per aandeel Ageas waard. Dat mede dankzij de sterke koersstijging van de Hongkongse dollar, die aan zijn Amerikaanse naamgenoot vastgeklonken zit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud