Advertentie

DSK verdacht van oplichting

Dominique Strauss-Kahn. ©REUTERS

Het Franse gerecht is een nieuw onderzoek gestart naar Dominique Strauss-Kahn, de ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Hij wordt verdacht van oplichting en misbruik van sociale middelen via zijn investeringsmaatschappij LSK. Die is ondertussen wel failliet. Het Franse radiostation France Inter en het nieuwsmagazine Le Parisien brachten de informatie over het nieuwe onderzoek naar buiten. Daaruit blijkt dat het Parijse parket al eind juli een voorlopig onderzoek startte naar 'DSK' en zijn Luxemburgse investeringsmaatschappij.

Het onderzoek volgt op een klacht die Jean-François Ott, een voormalig aandeelhouder van LSK, eind juni indiende. Ott investeerde een half miljoen euro in de investeringsmaatschappij, maar dat geld ging in rook op. Volgens France Inter zou ook een Macedonische ex-bankier een klacht hebben ingediend.

LSK werd in november 2014 door de handelsrechtbank van Luxemburg failliet verklaard. Een hele reeks private en institutionele beleggers hebben geld tegoed van de investeringsmaatschappij. Er zou een put zijn van zo'n 100 miljoen euro.

LSK, of voluit de holding Leyne Strauss-Kahn, werd opgericht door Thierry Leyne. Dominique Strauss-Kahn was als voorzitter het uithangbord van het bedrijf. Leyne pleegde in oktober vorig jaar zelfmoord, kort voor het ineenstorten van het imperium.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud