Advertentie

Delta Lloyd houdt Belgische bankdochter toch bij

©BELGA

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd houdt dan toch zijn Belgische bankdochter bij. Onderhandelingen met een geïnteresseerde partij zijn op niets uitgedraaid.

Delta Lloyd zette zijn Belgische bankactiviteiten in oktober vorig jaar in de etalage, om ook in België te focussen op verzekeringen. Delta Lloyd Bank België is niet alleen weinig strategisch in de schoot van een verzekeringsbedrijf, de bank mist ook omvang om op te boksen tegen de dominante spelers in België. De bank situeert zich tussen de tiende en de twintigste plaats op de Belgische ranglijst, met 171.000 klanten, 55 eigen kantoren, 75 zelfstandige agenten en maximum 2 procent marktaandeel.

In de eerste helft van 2014 startte de groep besprekingen op met 'diverse gegadigden', maar deze zomer werd dat uitgedund tot één partij waarmee exclusief werd onderhandeld. Delta Lloyd liet wel meteen weten dat een verkoop 'alleen tegen acceptabele voorwaarden' zal worden gesloten.

Die voorzichtige formulering kwam er niet zomaar. Want nu blaast Delta Lloyd verkoop op, omdat het gesprek niet op acceptabele voorwaarden is uitgedraaid. 'Als gevolg bjft Delta Lloyd Bank België deel uitmaken van Delta Lloyd', klinkt het in een persbericht.

'Delta Lloyd Bank België is een gezonde, rendabele business, die perfect in staat is om onafhankelijk binnen te groep te opereren', aldus CEO Niek Hoek. 'We hebben alle vertrouwen in de toekomst van de bank en en geloven dat deze beslissing continuïteit en duidelijkheid verschaft voor klanten en werknemers.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud