Volgende Frère-generatie aan zet in bestuur GBL

Ségolène Frère en haar man Ian Gallienne zullen samen in de raad van bestuur van GBL zetelen. ©BELGA

Albert Frère vertrekt straks bij GBL, maar zijn dochter Ségolène en kleinzoon Cédric doen tegelijkertijd hun intrede in de raad van bestuur. Dat blijkt uit de oproeping voor de algemene vergadering van de holding.

Twee maanden geleden liet Albert Frère weten dat hij op de aandeelhoudersvergadering geen hernieuwing van zijn mandaat zou vragen bij de holding Groep Brussel Lambert (GBL). Frère's familie en zijn Canadese zakenpartner Desmarais controleren die holding.

Ondanks zijn hoge leeftijd was Frère nog CEO en gedelegeerd bestuurder bij GBL  . Maar hij bereidde zijn exit al enkele jaren voor. Zo namen zijn schoonzoon Ian Gallienne en Gérard Lamarche in 2012 de operationele leiding van de holding over.

Nu komt er ook een generatiewissel in de raad van bestuur. Zowel zijn dochter Ségolène (de echtegnote van Ian Gallienne) als zijn kleinzoon Cédric zullen er straks hun intrede in doen. Dat staat te lezen in de oproeping van de algemene vergadering van eind april.

De twee zetelden al in de raad van bestuur van andere vennootschappen van de familiale groep, zoals Erbe, Frère-Bourgeois en de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM). Cédric is de zoon van Gérald, de zoon van Albert Frère.

Tabak

Ook Marie Polet wordt voorgedragen als bestuurder. De Belgische Polet is de topvrouw van British American Tobacco (BAT) Canada en is al gans haar loopbaan actief bij de tabakreus. De mandaten van voorzitter Gérald Frère, vice-voorzitter Paul Desmarais Jr, gedelegeerd bestuurder Gérard Lamarche en Gilles Samyn (NPM) moeten worden vernieuwd.

Behalve Albert Frère zelf treden twee andere bestuurders af: Georges Chodron de Courcel (de voormalige nummer twee van BNP Paribas) en Jean Stéphenne (GSK).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud