Advertentie

Zwitserse verzekeraars fuseren

De Zwitserse verzekeraars Helvetia en Nationale Suisse gaan samensmelten. Helvetia koopt daarvoor een meerderheidsbelang in Nationale Suisse voor 2 miljard dollar (ruim 1,7 miljard euro).

De raden van bestuur van beide verzekeraars uit Basel hebben het licht op groen gezet voor een fusie. Die wordt doorgevoerd via een overname van Nationale Suisse door Helvetia.

Helvetia biedt een pakket van cash en aandelen, goed voor 80 Zwitserse frank per aandeel Nationale Suisse. Dat komt neer op een premie van 26 procent boven de laatste slotkoers van het aandeel (63,5 Zwitserse frank).

Helvetia versterkt door de overname van Nationale Suisse zijn positie als de derde grootste Zwitserse verzekeringsmaatschappij. De groepswinst zal uitkomen op meer dan 500 miljoen Zwitserse frank (411 miljoen euro).

Nationale Suisse is al meer dan 100 jaar actief in België, onder meer via De Europese, en noemt zich marktleider in overlijdensdekking, sport- reis- en transportverzekeringen. Het bedrijf biedt ook verzekeringen aan voor prestigevoertuigen, kunstvoorwerpen en evenementen. Die activiteiten ondergaan een strategische review. Helvetia is niet rechtstreeks actief in ons land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud