CEO van Nyrstar stapt onverwacht op

Bill Scotting. ©Tim Dirven

Hilmar Rode volgt Bill Scotting op. Rode werkte eerder bij BHP Billiton, Anglo American en Glencore.

Bill Scotting verlaat 'met onmiddellijke ingang' het bedrijf 'om zich op andere opportuniteiten toe te leggen'. Zo meldt Nyrstar in een persbericht

Scotting was pas sinds 2015 aan boord. Hij leidde het bedrijf door een moeilijke periode. Onder zijn bewind haalde Nyrstar vers kapitaal op en werd de verkoop van de mijnactiviteiten in gang gezet. 'We danken Bill voor zijn harde werk. We wensen hem alle succes toe', zo klinkt het dankwoord van de bestuursleden.

Het is niet duidelijk waarom Scotting zo plots het bedrijf verlaat. Zijn vertrek komt als een bom uit de lucht vallen. Begin november vertelde Scotting nog in De Tijd dat Nyrstar 'voor op schema lag', ondanks een slecht derde kwartaal met allerlei tegenvallers. Nyrstar kreeg ook rugwind van flink hogere zinkprijzen.

Visionair

Hilmar Rode heeft massa's ervaring in de metaalsector, gaande van mijnbouw tot smelterijen en van zink tot koper en steenkool. Hij was onder andere actief bij BHP Billiton, Glencore en Anglo American. 

Hij leidde onder meer de transformatie van de grootste kopermijn ter wereld in Chili. En hij stond mee aan het hoofd van de herstructurering en optimalisatie van een zinkmijn in Kazachstan waar een smeltoven werd geïnstalleerd.

Op zijn LinkedIn-profiel noemt hij zichzelf alvast 'een visionair leider die al bewezen heeft dat hij een bedrijf kan transformeren'.

Een van zijn prioriteiten bij Nyrstar is de verdere herontwikkeling van de Australische site in Port Pirie in goede banen leiden.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud