Advertentie

Eerste vrouw in bestuur Saoedische oliemaatschappij

©REUTERS

De Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco heeft de Amerikaanse Lynn Laverty Elsenhans benoemd tot een van de elf bestuurders.

Grote internationale media spreken van een mijlpaal, aangezien het in Saoedi-Arabië nauwelijks voorkomt dat een vrouw op zo'n hoge positie aan de slag kan. De 61-jarige Elsenhans was eerder topvrouw van de Amerikaanse brandstofdistributeur Sunoco en in 2008 beschouwde zakenblad Forbes haar als een van de machtigste vrouwen ter wereld. Ze heeft ook jarenlang voor Shell gewerkt.

Saudi Aramco werkt momenteel aan een beursgang. Die moet dit jaar of begin volgend jaar plaatsvinden en maakt van de oliemaatschappij waarschijnlijk de onderneming met de hoogste beurswaarde ter wereld.

Een onafhankelijke externe audit in het kader van de voorbereiding van de beursgang toont aan dat de oliereserves van Saudi Aramco iets groter zijn dan verwacht. Volgens de audit bedragen de oliereserves 270 miljard vaten in plaats van 260,8 miljard die zijn vermeld in het jaarverslag van het boekjaar 2016, meldt het persbureau Reuters.

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud