Minderheidsaandeelhouders drijven belang in Nyrstar op

Michel Vermaerke, Kris Vansanten en Evelyne Van Wassenhove van RSQ Investors vertegenwoordigen de minderheidsaandeelhouders van Nyrstar. ©saskia vanderstichele

RSQ Investors heeft zijn belang in het zinkbedrijf uitgebreid van 10,88 to 13,77 procent.

RSQ Investors, dat de Nyrstar-minderheidsaandeelhouders vertegenwoordigt, heeft zijn belang in het zinkbedrijf opgedreven tot 13,77 procent. Dat blijkt uit een transparantiekennisgeving van de beurswaakhond FSMA.

Bestaande aandeelhouders - waaronder RSQ zelf - hebben extra aandelen gekocht. En er sloten zich ook een aantal nieuwe aandeelhouders aan, meldt RSQ-topman Kris Vansanten.

De minderheidsaandeelhouders haalden begin deze maand een slag thuis in hun strijd tegen de liquidatie van Nyrstar door hoofdaandeelhouder Trafigura. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen stemt in met de oprichting van een expertencomité dat zich over de doorgevoerde herstructurering moet buigen.

De minderheidsaandeelhouders verwijten Trafigura dat het Nyrstar systematisch heeft leeggezogen en eisen een schadevergoeding van 1,2 tot 1,8 miljard euro.

Afgelopen zomer slaagden de minderheidsaandeelhouders erin de stemming over de liquidatie van het zinkbedrijf uit te stellen. Ze vreesden dat Trafigura voor de ontbinding van Nyrstar zou stemmen - en de minderheidsaandeelhouders met lege handen zouden achterblijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud