Advertentie

Opluchting bij Umicore-beleggers

©REUTERS

Umicore bevestigt zijn winstprognose voor het hele jaar. 'Dit moet een opluchting zijn voor beleggers', klinkt het bij analisten. De eerste fase van het investeringsplan in de fabriek van Hoboken is afgerond.

Umicore bevestigt in een trading update dat de recurrente bedrijfswinst (rebit) dit jaar zal uitkomen tussen 265 en 280 miljoen euro. En dat terwijl de dalende edelmetaalprijzen druk blijven zetten op de prestaties van de recyclagedivisie, de belangrijkste afdeling van de groep.

Bovendien lag de fabriek van Umicore, het paradepaardje van de groep, het voorbije kwartaal tijdelijk stil voor grote werken. Umicore investeert namelijk 100 miljoen euro in extra capaciteit. 'De eerste fase van het plan is intussen afgerond en de operaties zijn opnieuw gestart', klinkt het. Volgend jaar staat de tweede, meer omvangrijke fase ingepland.  De fabriek zal langer stilliggen dan in 2014, maar de extra capaciteit zal de impact op de productievolumes compenseren, meldt Umicore.

In juli verhoogde Umicore de winstprognoses voor 2014 nog, onder andere door de stijgende vraag naar autokatalysatoren en herlaadbare batterijen (tablets, smartphones, stofzuigers, ...). De huidige prognoses betekent nog steeds dat de rebit dit jaar 8 tot 13 procent lager dan vorig jaar zal liggen. De derde winstdaling op rij dus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud