Alcoa trapt af met voltreffer

(foto bloomberg) ©Bloomberg

Alcoa heeft er een verrassend sterk eerste kwartaal op zitten. In tegenstelling tot wat analisten vreesden, slaagde de aluminiumreus er wel in winst voor te leggen. Dat laat het beste vermoeden voor de rest van het resultatenseizoen.

Alcoa zag zijn winst afklokken op 94 miljoen dollar, of 9 dollarcent per aandeel. Dat is veel beter dan de (laaggespannen) verwachtingen. Analisten vreesden al dat Alcoa voor het tweede kwartaal op rij een verlies zou opbiechten.

De omzet kwam uit op 6 miljard dollar. Dat is een lichte stijging tegenover de 5,96 miljard dollar van dezelfde periode vorig jaar. Ook op dat vlak scoort de aluminiumgigant beter dan verwacht. Analisten hielden rekening met een daling tot 3 procent.

Het bedrijf verwacht nog altijd dat de wereldwijde vraag naar aluminium dit jaar met 7 procent zal groeien. 

Alcoa gaf dinsdag nabeurs het officieuze startsein voor het resultatenseizoen. Onlangs liet het bedrijf weten een raffinaderij te sluiten om het overaanbod tegen te gaan. In de Altantische regio (Europa, VS,...) wil Alcoa de productie met 4 procent terugschroeven. 

Beleggers reageerden enthousiast op de voltreffer. In de nabeurshandel op Wall Street schoot het aandeel meer dan 5 procent hoger. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud