Alcoa ziet vraag naar aluminium aantrekken

Een werknemer van Alcoa markeert blokken aluminium in een vestiging van het bedrijf in het Amerikaanse Maryland - Foto Bloomberg ©Bloomberg News

Aluminiumreus Alcoa heeft beter dan verwachte vierdekwartaalcijfers geboekt. Dat meldt het bedrijf nabeurs op Wall Street, waarmee het jaarresultatenseizoen in de VS is afgetrapt. Het bedrijf voorspelt voor 2013 een stijging van de globale vraag naar aluminium met 7 procent.

De nettowinst per aandeel, na eenmalige elementen, kwam precies volgens de verwachtingen uit op 6 dollarcent. Over heel 2012 kwam de winst uit op 191 miljoen dollar, opnieuw in lijn met de analistenprognoses. Al moet daarbij gezegd worden dat over 2011 nog drie keer meer winst werd neergezet. De omzet over het vierde kwartaal daalde minder sterk dan verwacht tot 5,9 miljard dollar.

In de nabeurshandel veert het aandeel Alcoa met zo'n 2 procent op. Beleggers juichen niet alleen de terugkeer naar winstcijfers in het vierde kwartaal toe, maar ook de vooruitzichten van het bedrijf. De aluminiumproducent rekent op een toename van de wereldwijde vraag naar het metaal met zo'n 7 procent. In het vorige kwartaal had het management nog die prognose verlaagd van 7 naar 6 procent, verwijzend naar een haperende vraag in China.

Alcoa is wereldwijd actief in zowat alle belangrijke industriƫle sectoren - van luchtvaart over auto's tot drankblikjes en consumentenelektronica - en geldt dan ook als een soort mondiale conjunctuurbarometer.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud