Aperam dokt 600 miljoen voor Duitse concurrent

Aperam heeft ook een vestiging in Genk. ©ID/ Karel Hemerijckx

De roestvaststaalproducent Aperam neemt de Duitse speler VDM Metals over voor 600 miljoen euro.

Dat meldt Aperam , dat een grote inoxfabriek in Genk heeft, woensdagochtend. 

VDM Metals werd in 1930 opgericht als 'Vereinigte Deutsche Metallwerke'. Het bedrijf is vandaag een wereldspeler in legeringen van onder meer kobalt en nikkel.

Krupp 

600 miljoen
Aperam
Aperam betaalt 600 miljoen euro, inclusief schulden, voor VDM Metals.

Eind jaren 80 kwam het bedrijf in handen van Krupp Stahl. De Duitse staalreus verkocht het bedrijf uit de buurt van Dortmund in 2015 aan de New Yorkse investeringsmaatschappij Lindsay Goldberg. 

Aperam betaalt Lindsay Goldberg 438 miljoen euro voor de aandelen van VDM Metals. Inclusief schulden is de overname 600 miljoen euro waard. De deal moet in de tweede helft van 2018 afgerond worden.

De combinatie van VDM Metals en de legeringdivisie van Aperam is goed voor een omzet van 1,15 miljard euro en een bedrijfswinst (ebitda) van 122 miljoen euro. De twee entiteiten zullen 3.000 mensen in 20 landen te werk stellen. Tegen 2020 moet de deal 20 miljoen euro aan synergieën opbrengen.

'De overname zal ons toelaten om winstgevend te groeien in het segment van legeringen door klanten een breed aanbod producten en diensten te kunnen aanbieden', stelde Timoteo Di Maulo, CEO van Aperam.

Genk

Aperam ontstond als afsplitsing van het staalbedrijf ArcelorMittal  . Het bedrijf maakt sindskort ook deel uit van de Bel-20.

Het Luxemburgse Aperam draaide vorig jaar een omzet van 5,1 miljard dollar (4,1 miljard euro) en produceerde bijna 2 miljoen ton staal. Het bedrijf heeft zes vestigingen, waaronder Genk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud