Arbeiders ArcelorMittal Gent staken

Foto Thomas De Boever ©Thomas De Boever

De arbeiders van het staalconcern ArcelorMittal in Gent zijn sinds de ploegwissel woensdagmorgen om 05.50 uur in algemene staking. Voor het geschil rond een nieuwe cao is nog geen oplossing gevonden.

Vakbonden, directie en een bemiddelaar probeerden dinsdag nog een uitweg te zoeken in het sociaal conflict bij ArcelorMittal in Gent. Daar werd twee keer een cao-ontwerp voor de arbeiders massaal verworpen.

De onderhandelingen met de nationaal verzoener liepen de voorbije nacht om 02.30 uur af en werden volgens de directie van ArcelorMittal zonder akkoord beƫindigd. Berichten over bepaalde wijzigingen waarover zou moeten worden gestemd, werden later ontkend. Er is geen nieuw onderhandelingsmoment afgesproken.

Het bedrijf riep een vijftigtal werknemers op om de veiligheid van de installaties te garanderen. Volgens het ACV werken de twee hoogovens alternerend, zodat de installaties hun temperatuur behouden, om te vermijden dat die schade oplopen.

Voor de bedrijfspoort staat een stakingspost van het gemeenschappelijk vakbondsfront. De bedienden staken niet mee en kunnen ongehinderd hun werkplek bereiken.

De onderhandelingen voor een nieuwe bedrijfs-cao voor de ruim 3.200 arbeiders bij ArcelorMittal Gent slepen aan sinds eind januari.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud