Bekaert stoot ontziltingsdivisie af

Het Japanse Arisawa Manufacturing wil de desalinisatiedivisie van staaltechnologiegroep Bekaert overnemen. Het gaat om een zeer klein en niet-strategisch onderdeel, zegt woordvoerster Katelijn Bohez. De onderhandelingen zijn ook nog niet afgerond.

De interesse van Arisawa in de Bekaert-afdeling blijkt uit een mededeling aan de Tokyo Stock Exchange. De divisie in kwestie ontwikkelt kunststofbuizen waarin water kan worden ontzilt en gezuiverd, zodat het weer geschikt is voor consumptie. Er zijn twee vestigingen: in California en in Spanje.

Met een omzet van zowat 26 miljoen euro per jaar gaat het om een nevenactiviteit voor de groep. Bekaert draaide vorig jaar een omzet van ruim 3,3 miljard euro.

Bekaert had de afdeling, die als niet-strategisch geldt, zelf in de etalage geplaatst. Hoeveel Arisawa wil betalen, is vooralsnog niet duidelijk. 'Het is een zeer kleine historische activiteit die dateert van de diversificatieperiode van Bekaert. Er is geen verband met onze kernactiviteiten in staaldraad en coatings', aldus Bohez.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud