Deloitte neemt ontslag als commissaris van Nyrstar

©nyrstar

Deloitte Bedrijfsrevisoren heeft Nyrstar meegedeeld dat het met ingang van 1 juli ontslag neemt als commissaris van de vennootschap om belangenconflicten te vermijden. Dit meldt Nyrstar in een persbericht.

De beslissing van Deloitte kadert in een dagvaarding die een groep minderheidsaandeelhouders van Nyrstar hebben aangespannen tegen Nyrstar en zijn bestuurders. In dezelfde gerechtelijke procedure is ook Deloitte Bedrijfsrevisoren gedagvaard. Deloitte heeft daarop aan Nyrstar laten weten dat zij zich zal verdedigen tegen deze vorderingen. 

'Rekening houdend met het wettelijk kader dat de onafhankelijkheid van de commissaris regelt en om elke perceptie van mogelijke belangenconflicten tussen de commissaris,de vennootschap en haar aandeelhouders in de toekomst te vermijden, neemt Deloitte daarom ontslag als commissaris van Nyrstar met ingang van 1 juli 2020', luidt het in het persbericht.

Gisteren raakte ook al bekend dat Nyrstar haar buitengewone algemene vergadering over de ontbinding van de vennootschap moet uitstellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud