Advertentie

Diamantair in cel is niet 'echte' Mehta

Dilip Mehta (l) tijdens een economische missie met toen nog prins Filip ©BELGA

Het nieuws dat baron Dilip Mehta (64), topman van diamantgroep Rosy Blue, in Dubai in de cel zit, klopt niet. Het gaat om een persoonsverwisseling, zo geeft het parket van Antwerpen nu toe.

'Het parket meldt dat het gisteren inderdaad de arrestatie op 18 juni 2014 heeft bevestigd van een verdachte Dilip M. in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze verdachte betreft echter NIET Dilip Mehta van de Rosy Blue Group. Het parket van Antwerpen heeft overigens nooit bevestigd dat Dilip Mehta van de Rosy Blue Group betrokken is in het kwestieuze dossier van diamantfraude waarin thans een verdachte werd aangehouden. Er is in casu sprake van een erg te betreuren persoonsverwisseling', zo staat in een bericht van de perswoordvoerster van de procureur des konings.

Verschillende media hadden vanmorgen gemeld dat de Antwerpse diamantair van Indiase origine Dilip Mehta in Dubai in de cel zit. Dat is dus niet het geval, het gaat om een andere Indiase diamantair met dezelfde naam. De naam 'Mehta' is één van de vijf meest courante familienamen in India en ook Dilips lopen er bij bosjes rond, aldus een adviseur van Rosy Blue. De twee hebben wel een verschillende geboortedatum.  De verwarring ontstond nadat het parket tegenover De Standaard de aanhouding van een Dilip Mehta bevestigde en noch Rosy Blue noch de advocate van de baron wilden reageren.

Rosy Blue betreurt het voorval en zegt juridische stappen te overwegen. 'We nemen deze fout heel ernstig', meldt Iris Van der Veken, manager Corporate Affairs Global bij Rosy Blue.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud