Dumolin tilt Grieken aan boord bij zinkdochter

Christian Dumolin sluit een partnership met het Griekse Evalhalcor om zijn zinkdochter NedZink verder te doen groeien. ©Photo News

Serieondernemer Christian Dumolin sluit een partnership met het Griekse ElvalHalcor om de groei van zijn Nederlandse zinkbedrijf Nedzink te versnellen.

De West-Vlaamse zakenman, die de voorbije decennia een heus bedrijvenimperium uitbouwde rond het dakpannenbedrijf Koramic, zit dus zelfs op zijn 71ste niet stil tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Dumolin bereikte woensdag nog een deal met het Griekse metaalbedrijf ElvalHalcor om Koramics Nederlandse zinkdochter NedZink verder uit te bouwen. Nedzink geldt als een van de grootste fabrikanten van zinkproducten voor de bouw in Europa. Nedzink leverde onlangs nog materiaal aan voor het nieuwe hoofdgebouw van de NAVO in Evere, dat het grootste zinkdak van Europa meekreeg.

Het nieuwe NAVO-hoofdgebouw in Evere werd gebouwd met materiaal van onder andere Dumolins Nedzink. ©Photo News

Na een kapitaalverhoging zullen de Grieken nu 50 procent van Nedzink verwerven, de rest blijft in handen van Koramic. De kapitaalinjectie is nodig omdat Nedzink behoorlijk ambitieus is. 'Nedzink plant voor 20 miljoen euro aan nieuwe investeringen om de capaciteit in Nederland op te voeren en om nieuwe producten te ontwikkelen', licht Dumolin de deal toe. De Grieken nemen 15 miljoen euro van die investeringen voor hun rekening, de rest doet Nedzink zelf. 

Grieken in Brussel

Dumolins keuze voor een Griekse partner om zijn expansieplannen voor Nedzink waar te maken, lijkt niet alledaags. Maar onlogisch is ze niet. ElvalHalcor, dat op de beurs van Athene noteert, maakt immers deel uit van het Griekse conglomeraat Viohalco. Die groep, die wordt gecontroleerd door de Griekse familie Stassinopoulos, is via een tiental dochterondernemingen actief in de staal-, koper- en aluminiumindustrie. 

En hoewel Viohalco wellicht geen ronkende naam is bij veel Belgische beleggers, noteert de groep al een vijftal jaar op de Brusselse beurs. 'Viohalco is zeker een grote naam in de branche, met een omzet van meer dan 3 miljard euro', legt Dumolin uit. 'Ik ken de families die het bedrijf controleren al lang.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content