Fransman gaat ArcelorMittal Gent leiden

Matthieu Jehl, de nieuwe topman van ArcelorMittal Gent - Foto ArcelorMittal ©Foto ArcelorMittal

Wim Van Gerven verlaat ArcelorMittal Gent als CEO. Hij wordt gepromoveerd tot verantwoordelijke voor de divisie Noord. Van Gerven wordt opgevolgd door de Fransman Matthieu Jehl.

De staalfabriek ArcelorMittal in Gent, met 4.600 werknemers een van de grootste industriële bedrijven in ons land, krijgt vanaf 1 januari een nieuwe CEO: de 36-jarige Fransman Matthieu Jehl. Hij is de eerste Fransman aan het hoofd van het voormalige Sidmar.

Jehl is afkomstig uit Lotharingen en is nu CEO van ArcelorMittal Eisenhüttenstadt in Duitsland. Voordien werkte hij bij ArcelorMittal in de afdeling roestvast staal (nu Aperam) en in de afdeling distribution solutions, waar hij actief was in China, India en Brazilië.

Jehl volgt Wim Van Gerven op, die CEO wordt van de businessdivisie Noord. Die omvat behalve ArcelorMittal Gent ook de staalfabrieken in Luik, Duinkerke, Bremen en Florange.

Van Gerven vervangt op die functie die andere Belg Geert Van Poelvoorde, die bij ArcelorMittal werd aangesteld als CEO vlakstaal Europa. Hij rapporteert rechtstreeks aan Aditya Mittal.

Van Gerven leidde ArcelorMittal Gent sinds eind 2010. Voordien was hij net als Jehl verantwoordelijk voor de fabriek in Eisenhüttenstadt en leidde hij ArcelorMittal in Polen. Van Gerven werd geboren in 1964 en is burgerlijk ingenieur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud