Advertentie

Grootste Antwerpse diamantair failliet

Eurostar Diamond slijpt ruwe diamanten. ©AFP

Eurostar Diamond zou naar verluidt een half miljard euro schulden hebben.

Eurostar Diamond, een naam als een klok in de Antwerpse diamantwereld, is donderdag door de Antwerpse ondernemingsrechtbank failliet verklaard. Twee weken geleden schreef De Tijd al dat een faillissement eraan zat te komen. Het bedrijf, dat ruwe diamanten slijpt, zou naar verluidt een half miljard euro schulden hebben.

Daarmee valt voorlopig het doek over Eurostar Diamond Traders, dat in 1978 door de inmiddels bijna 70-jarige Kaushik Mehta werd opgericht. Tot voor kort was het het grootste diamantbedrijf in ons land, met een omzet van 2,5 miljard euro in 2014 en 1,6 miljard in 2016.

Wereldspeler

Eurostar was lang een wereldspeler in het polijsten van ruwe diamanten, met vestigingen in New York, China, Sjanghai, Botswana, Hongkong, de Verenigde Arabische Emiraten en India. Het won prijzen met creaties als zijn Zebra-halsketting. Topactrices als Nicole Kidman schitterden met Eurostars Blue Flame-diamanten. Maar de jongste jaren zag de groep haar verkoop drastisch afnemen en kreeg ze problemen met belangrijke banken in de diamantsector.

Topactrices als Nicole Kidman schitterden met Eurostars Blue Flame-diamanten.

Volgens het Antwerpse hof van beroep, dat begin maart een verzoek voor een gerechtelijke reorganisatie afwees, heeft Eurostar geen verhandelbare diamanten meer. 

Eurostar wijt de moeilijke tijden aan de dalende vraag naar diamanten, aan de mijnen die hun prijzen voor ruwe diamanten hoog houden en aan het gebrek aan kredieten omdat grote banken de diamantsector de rug toekeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud