Junck verkoopt groot pakket Nyrstar-aandelen

Roland Junck, CEO van het zinkbedrijf Nyrstar, heeft donderdag 900.000 Nyrstar-aandelen verkocht voor in totaal meer dan 4 miljoen euro.

De verkoop van aandelen door een CEO wordt vaak gezien als een slecht signaal. 'Als zelfs de CEO al geen vertrouwen meer heeft in de evolutie van het aandeel?', is vaak de redenering.

Nyrstar haast zich dan ook om de aandelentransactie toe te lichten. De verkoop is volgens een woordvoerder het gevolg van 'personal financing arrangements of the Junck family'. Die bevestigt dat 'Roland Junck nog steeds een groot vertrouwen heeft in de strategie en de toekomst van het bedrijf'.

Junck verkocht het aandelenpakket net voor de zogeheten 'closed period' waarin bedrijfsleiders een maand voor de publicatie van kwartaalcijfers geen aandelentransacties mogen uitvoeren. De cijfers over het eerste halfjaar worden op 27 juli bekendgemaakt.

Nyrstar noteert intussen op 4,46 euro. In februari piekte het nog op 7,62 euro, maar sindsdien ging het bergaf als gevolg van de dalende zinkprijs. Een analist van ING merkte eerder deze week nog op dat de vraag naar zink pas in 2016 opnieuw het aanbod zal overtreffen.

Uit het rapport van Emmanuel Carlier van ING blijkt dat Nyrstar een extreem geval is. 'Een recessie zoals in 2009 kan het aandeel naar 2 euro doen dalen. Maar als de zinkprijs herstelt tot 2.300 dollar per ton, is 9 euro per aandeel mogelijk.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud