Mexicaanse mijn van Nyrstar weer aan het werk

De Campo Morado-mijn van Nyrstar in Mexico lag twee weken stil door een blokkade ©RV DOC

De activiteit in de Campo Morado-mijn van Nyrstar in Mexico is na een twee weken durende blokkade hervat. Door de actie is Nyrstar een productievolume van ongeveer 2.000 ton zinkconcentraat misgelopen.

De lokale afdeling van de vakbond CTM blokkeerde de toegang tot de mijn tussen 13 en 28 november. Daardoor werden alle mijn- en maalactiviteiten onmogelijk, zegt Nyrstar in een persbericht.

De blokkade is nu opgeheven en alle werknemers hebben het werk normaal hervat. Nyrstar verwacht in de komende dagen opnieuw het productieniveau te halen van voor de blokkade. Of de actie definitief voorbij is, is niet zeker. Er lopen onderhandelingen met lokale en federale vakbondsleiders alsook met andere betrokkenen, maar verdere acties blijven nog mogelijk, waarschuwt het zinkbedrijf.

Door de blokkade zal Campo Morado-mijn in het vierde kwartaal ongeveer 2.000 ton zinkconcentraat minder hebben geproduceerd dan verwacht. Dat is een aanzienlijk volume. Tijdens de eerste negen maanden van het jaar produceerde de mijn ongeveer 19.000 ton zink in concentraat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud