Petercam vindt bod op VPK aantrekkelijk

VPK-topman Pierre Macharis - Foto Emy Elleboog

Onafhankelijk expert Petercam vindt het bod van de familie Macharis op de resterende aandelen van VPK Packaging aantrekkelijk. Dat staat te lezen in de prospectus van de operatie.

De familie hoopt met een bod van 33 euro per aandeel het bedrijf van de beurs te kunnen halen. Ze controleert nu al 90 procent van de aandelen van het bedrijf, en mikken nu op 95 procent. Auriga Finance en Stak Packaging Investments, de vehikels waarachter de familie schuilgaat, trekken 25 miljoen euro uit voor het bod.

Het beurshuis werd deze zomer aangesteld om, als onafhankelijke partij, een waardering op het aandeel te plakken. Op basis van de verschillende waarderingsmethoden kwam Petercam uit op een geschatte waarde per aandeel tussen 23,7 en 35,3 euro. 'Rekening houdend met de middenwaarde van de resultaten van elke methode, bekomen we een vernauwde vork tussen 27 en 33 euro. De biedprijs bevindt zich met andere woorden aan de bovenkant van onze waarderingsvork', stelt het beurshuis.

Het advies van Petercam is bij het prospectus van de operatie gevoegd. Het beurshuis kreeg 75.000 euro voor zijn werk op het dossier. De rol van onafhankelijk adviseur staat de jongste tijd in de schijnwerpers na de discussie over het advies van Lazard over het bod van Liberty Global op Telenet.

Kalender

Uit een financiële advertentie dinsdag in De Tijd blijkt ondertussen dat het bod van de familie Macharis op het verpakkingsbedrijf op 12 november start.

Indien de drempel van 95 procent wordt bereikt na afloop van de biedperiode op 30 november, zal er een uitkoopbod gelanceerd worden. Het resultaat van het bod wordt op 7 december bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud