PREVIEW Maakte Umicore zijn ambities 2012 waar?

Umicore boekte volgens analistenprognoses in 2012 een recurrente bedrijfswinst van 372,2 miljoen euro. Dat is een dikke 10 procent onder het cijfer van 2011 en aan de onderkant van de verwachtingsvork (370 à 390 miljoen euro) van het management. Topman Marc Grynberg liet enkele maanden geleden al uitschijnen dat het cijfer eerder aan de onderkant van die vork zou uitkomen.

Umicore publiceert donderdag voorbeurs zijn jaarresultaten.

Analist Wim Hoste van KBC Securities verwacht dat de recurrente winst in het tweede halfjaar in alle divisies daalde. Hij wijst onder andere op de daling van de Europese automobielmarkt (wat de verkoop van autokatalysatoren drukte), de daling van prijzen voor edele metalen en de grotere concurrentie voor producten die verwerkt worden in bijvoorbeeld herlaadbare batterijen en zonnecellen.

In oktober zei Umicore reeds de im­pact van de eco­no­mi­sche cri­sis in een resem eind­mark­ten te voelen. 'De te­rug­val van de we­reld­eco­no­mie was meer uit­ge­spro­ken in het derde kwar­taal, waar­in en­ke­le eind­mark­ten ge­trof­fen wer­den door een la­ge­re vraag', luid­de het toen in het pers­be­richt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud