Sipef breidt palmolieplantages verder uit

Het grootste deel van het areaal van Sipef bestaan uit palmolieplantages. ©Sipef

De plantagegroep Sipef koopt de rechten op 1770 hectaren aan palmolieplantages.

De rechten, een toelating om voor onbepaalde tijd de plantages te exploiteren, komen er na een deelname van 86 procent in PT Muko Muko Agro Sejahtera (MMAS), een overeenkomst met de Indonesische familiale aandeelhouders van PT Asri Rimba Wirabhakti (Asri Rimba). De plantages liggen in het regentschap van Muko Muko, in de provincie Bengkulu in Indonesië.

370 hectare
plantages
De nieuwe landrechten omvatten 370 geplante hectare oliepalmen en een potentieel van 1 400 hectare van nieuw te ontwikkelen oliepalmaanplanten voor de omliggende boeren.

De  overname van de extra hectaren passen binnen de doelstelling van het management om binnen vijf jaar 100.000 hectaren aan plantages onder beheer te hebben. Alleen al het met palmbomen beplante areaal van Sipef moet de komende vijf jaar groeien van 18.700 naar 33.000 hectare. Vorig jaar nog deed Sipef twee overnames. In februari kocht het de minderheidsaandeelhouder in de plantage Agro Muko op Zuid-Sumatra uit en in augustus nam de groep een andere plantage in de regio, Dendymarker Indah Lestari, over. Daardoor zag Sipef zijn areaal in korte tijd aangroeien van 56.000 tot 86.000 hectare, ruim vijf keer het Brussels Gewest.

Normen

De nieuwe landrechten omvatten 370 geplante hectare oliepalmen en een potentieel van 1 400 hectare van nieuw te ontwikkelen oliepalmaanplanten voor de omliggende boeren. Die moeten voldoen aan de normen van de RSPO en met onze ‘Responsible Plantations Policy’.

De totale aankoopprijs, inclusief transferkosten en belastingen, van 36,6 miljard Indonesische roepia (2,5 miljoen dollar) zal tegen april 2019 betaald moeten worden. Sipef heeft evenwel al de controle overgenomen over de activa bij het ondertekenen van de overeenkomst.

Door een sterke oogst en een terugval van de vraag onder mee rin India, zakte de prijs van palmolie dit jaar. Daardoor moest  Sipef onlangs nog waarschuwen voor een fors lagere winst dit jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud