United Anodisers keert terug naar winst

Het aluminiumbedrijf United Anodisers (UA), gevestigd in Landen maar genoteerd in Parijs, heeft over de eerste zes maanden van het jaar opnieuw winst geboekt, na het verliesjaar 2009. Het voormalige Coil kijkt ook met optimisme naar de rest van 2010.

UA maakte 1,5 miljoen euro winst, tegenover 0,7 miljoen euro verlies een jaar geleden. De bedrijfskasstroom (ebitda) kwam uit op 3 miljoen euro, goed voor een ebitda-marge van 23,9 procent op de omzet. Een jaar geleden bleef die marge nog steken op 8,8 procent.

Het bedrijf van de Canadese ceo Tim Hutton verkleinde de schuldenberg van 10,6 miljoen euro eind 2009 tot 9,4 miljoen euro op 30 juni. Die inspanning 'zou de afronding van de discussie met de banken over de herfinanciering van een deel van de schulden (3,2 miljoen euro) op het einde van het jaar moeten aanmoedigen', staat in een persbericht. Twee van de vijf banken zijn al akkoord.

Vorige maand maakte UA al een omzetgroei met 14 procent tot 12,7 miljoen euro bekend. De groei was wel maar aan een van de twee bedrijfstakken te danken. Enkel de omzet van continu-anodisatie kon een groei voorleggen, van 29,2 procent tot 10,2 miljoen euro. De omzet van de kleinere activiteit van anodisatie per lot slonk 22,7 procent tot 2,5 miljoen euro. United Anodisers wijt dit aan het ongustig economisch klimaat in het Verenigd Koninkrijk, waar vooral de bouwsector door werd getroffen.

Het bedrijf is optimistisch voor de rest van 2010. Een combinatie van een uitbreiding van de productlijn, een actieve ontwikkeling van nieuwe regionale markten en een efficiënt kostenbeleid moet het bedrijf op het einde van het jaar opnieuw winstgevend maken. Voor het eerste halfjaar geeft het bedrijf al mee dat de bedrijfskasstroom normaal gezien 'significant hoger' zal liggen dan een jaar eerder.

United Anodizers is een specialist in de anodisatie van aluminium. Dat is aluminium voorzien van een oxidelaag die het metaal een glad uiterlijk geeft en het beschermt tegen slijtage en corrosie. Geanodiseerd aluminium wordt onder meer gebruikt in de architectuur, de industrie en de automobielsector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud