Advertentie
Advertentie

'We zoeken oplossing voor Talvivaara'

‘De situatie bij Talvivaara is problematisch. Zonder twijfel’, aldus Heinz Eigner, financieel directeur van Nyrstar, tijdens een conference call.

Het Belgische bedrijf sloot in 2010 een akkoord met het Finse mijnbedrijf om diens zinkertsen te verwerken tot puur zink. Nyrstar deed destijds een betaling van 240 miljoen euro voor de toekomstige leveringen.

Maar de productie bij Talvivaara blijft ver achter op de prognoses waardoor het bedrijf in ademnood is geraakt. Sommige analisten spreken al over een nakend faillissement waardoor Nyrstar een deel van zijn voorafbetalingen dus in rook zou zien opgaan.

‘Maar we zoeken een oplossing. We bekijken met andere belanghebbenden (overheid en bedrijfspartners) hoe we het bedrijf kunnen steunen. Maar kapitaal in Talvivaara injecteren zijn we niet van plan. We moeten ergens de lijn trekken’, klinkt het bij Nyrstar.

‘Wat we wel kunnen doen is de contractvoorwaarden tijdelijk aanpassen.’ Een mogelijkheid zou bijvoorbeeld zijn dat Talvivaara zijn zinkproductie tijdelijk niet aan Nyrstar levert maar casht op de internationale markten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud