Amerikaanse overheid zet rem op overname Qualcomm

Snapdragon is een chip van overnameprooi Qualcomm. ©REUTERS

De Amerikaanse autoriteiten mengen zich in de overnamejacht van chipfabrikant Broadcom op sectorgenoot Qualcomm. Broadcom, dat gevestigd is in Singapore, heeft bijna 120 miljard dollar veil voor de Amerikaanse rivalen.

Het comité voor de buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten (CFIUS) ziet een potentieel veiligheidsrisico bij de overname. Dat blijkt uit een brief die het ministerie van Financiën aan beide bedrijven gaf. Dat risico rechtvaardigt verder onderzoek.

De autoriteiten vrezen dat een overname het technologische leiderschap van Qualcomm zal aantasten. Andere bedrijven kunnen die leegte invullen. De commissie wil zich ook buigen over de mogelijke link van Broadcom met buitenlandse entiteiten.

Het is volgens Amerikaanse media erg uitzonderlijk dat de commissie zich buigt over overnames nog voor die effectief gesloten zijn. Het toont aan dat de Verenigde Staten chiptechnologie als een strategische sector beschouwen. Chips zijn onder meer belangrijk voor de ontwikkeling van 5G-internet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud