Connect gaat nogmaals in kosten snoeien

©Connect Group

De technologiegroep heeft het verlies van chipbakker ASML als klant verteerd, maar wil de rendabiliteit 'verder opkrikken'.

Connect verloor vorig jaar ASML, één van zijn grootste klanten. De Nederlandse chipreus bracht per jaar 12 miljoen euro in het laatje. Het stopzetten van de orders van ASML leidde tot een herstructurering in Nederland, waarbij 33 jobs verdwenen.

Uit de jaarcijfers blijkt dat Connect het verlies van ASML heeft verteerd. De omzet van de technologiegroep klom tot 116,8 miljoen euro tegenover 113,4 miljoen in 2015 en het orderboek groeide van 86,6 miljoen euro (inclusief ASML) in 2015 tot 89,4 miljoen eind vorig jaar.

'We zijn op de juiste weg. Onze strikte kostencontrole heeft resultaten opgeleverd', stelt CEO Jeroen Tuik. 'De omzet neem terug toe en voor het eerst in meerdere jaren hebben we een mooi nettoresultaat van 1,2 miljoen gerealiseerd.' Dat komt neer op een winst van 4 cent per aandeel.

In 2015 slikte Connect een verlies van bijna 7 miljoen euro door een waardevermindering van 4,5 miljoen euro op goodwill. Eind 2016 bleek er geen bijkomende waardevermindering nodig.

Kostenaanpassingen

Tuik is positief gestemd voor 2017. Maar tussen de lijnen door laat hij doorschemeren dat er nog jobs zouden kunnen verdwijnen. 'Ook in 2017 zullen nog kostenaanpassingen dienen te gebeuren, omdat we de rendabiliteit nog verder dienen te verbeteren', stelt de CEO. Connect zal ook verder investeren in Roemenië en Tsjechië om aan alle klantenvragen te kunnen voldoen.

Voor 2017 is de technologiegroep positief omtrent haar marktpositie bij bestaande en nieuwe klanten en verwacht ze een verdere positieve impact van de reorganisatie van 2016. 'Maar we blijven als onderaannemer sterk afhankelijk van de algemene evolutie bij onze klanten', luidt het.

Connect  zit sinds eind vorig jaar voor 80,01 procent in de handen van de Nederlandse ondernemer Huub Baren. Hij kocht de laatste maanden zowel het investeringsfonds Quaroq (Matexi) als de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) uit. De rest van de aandelen noteert op de beurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud