Qualcomm verwerpt verhoogd overnamebod van Broadcom

©REUTERS

Het opbod tussen de Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm en Broadcom blijft duren. Qualcomm weigert een verbeterd overnamebod van 121 miljard dollar. Wellicht zullen de aandeelhouders volgende maaand de knop doorhakken.

Voor de tweede keer stuurt Qualcomm zijn rivaal Broadcom wandelen met de boodschap dat zijn overnamebod niet volstaat. Tegen 121 miljard dollar wordt het bedrijf ‘materiaal ondergewaardeerd’, aldus de in San Diego gevestigde chipfabrikant.

Broadcom had eerder deze week zijn bod verhoogd tot 82 dollar per aandeel, waarvan 60 dollar in cash en de rest in aandelen. Het bestempelde dat meteen als een ‘best and final offer’ – een te nemen of te laten aanbod. In het eerste bod van november had Broadcom slechts 70 dollar per aandeel geboden.

De tweede afwijzing legt de finale beslissing wellicht in de handen van de aandeelhouders van Qualcomm. Die mogen op 6 maart stemmen of ze de raad van bestuur van Qualcomm willen vervangen door mensen van Broadcom.

Qualcomm boekte de voorbije jaren veel succes met chips voor smartphones. Het bedrijf wil liefst onafhankelijk blijven en verder investeren in nieuwe producten en technologie. Broadcom staat voor een meer financieel gerichte strategie van overnames en winstmaximalisatie.

Een eventuele overname van Qualcomm hangt ook af van de overname die Qualcomm zelf aan het doen is van de Nederlandse groep NXP, voor 47 miljard dollar. Een groep minderheidsaandeelhouders van NXP willen een hogere overnameprijs voor hun aandelen bedingen, maar dat is niet naar de zin van Broadcom.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud