Recordwinst voor Samsung

©AFP

De Koreaanse IT-reus slaat munt uit de nieuwe smartphone Galaxy S8 en een hoge vraag naar halfgeleiders.

De bedrijfswinst van Samsung voor het voorbije kwartaal komt neer op 14 biljoen won (10,5 miljard euro). Dat is iets meer dan analisten verwacht hadden. De omzet kwam neer op 60 biljoen won (45,6 miljard euro).

De goede cijfers heeft de Zuid-Koreaanse techgigant onder meer te danken aan een succesvolle verkoop van de Galaxy S8. Het bedrijf rekent op zijn nieuwste smartphone om de reputatieschade te boven te komen die het merk opliep met zijn tablet Galaxy Note 7. Het toestel vatte vuur door een onjuiste batterijgrootte. 

Een sterke daling van de productiekosten van de chips wordt ook als belangrijke factor opgeworpen door analisten. Ook de verkoop loopt vlotjes en Samsung zou op weg zijn om de Amerikaanse reus Intel als 's werelds grootste chipbouwer van de troon te stoten. 

Met de recordwinst overtroefden de Zuid-Koreanen potentieel Apple over het voorbije kwartaal. Analisten rekenen voor de Amerikaanse rivaal over het voorbije kwartaal op 10,5 miljard dollar (9,2 miljard euro) bedrijfswinst. Apple beleefde waarschijnlijk een relatief zwak kwartaal in de aanloop naar de lancering van de nieuwe iPhone, in september. 

Het bedrijf gaf geen specifieke cijfers mee over hoe de verschillende afdelingen presteerden. Daarvoor is het wachten op de volledige kwartaalcijfers later deze maand. .

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud