Advertentie
Advertentie

Honderdtal Franse Quicks belandt in de etalage

De Franse Groupe Bertrand is al vijf jaar eigenaar van Quick. In 2016 ontdeed het zich al van de Belgische restaurants van de fastfoodketen. ©BELGA

Groupe Bertrand, de Franse eigenaar van Quick, wil zich ontdoen van een honderdtal Franse restaurants van de fastfoodketen. De zakenbank Lazard begeleidt hem daarbij.

Groupe Bertrand, de uitbater van de Franse Burger King- fastfoodrestaurants, kocht Quick zes jaar geleden om de Quick-restaurants om te vormen tot Burger Kings. Bertrand was niet geïnteresseerd in de Belgische en Luxemburgse activiteiten van Quick en verkocht die een jaar later aan het investeringsfonds Kharis Capital.

Dat fonds is ook de eigenaar van de tacoketen O’Tacos en de hoofdfranchisehouder van Burger King in België, Polen, Griekenland en Roemenië. Kharis Capital vormde een aantal Belgische Quick-restaurants om tot Burger Kings, maar behield - inspelend op de grote naambekendheid van het merk in ons land - voor andere verkooppunten de naam Quick.

Kharis Capital wordt in de Franse pers genoemd als mogelijke overnemer voor de Franse Quick-restaurants die Bertrand te koop zet. Die zijn goed voor een omzet van meer dan 200 miljoen euro en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 30 miljoen. De bijzonderheid van de betrokken restaurants? Ze bieden ook halalproducten aan.

Daarom gaat ook de naam van Perwyn - het fonds van de steenrijke Franse oliefamilie Perrodo - over de lippen als mogelijk koper. Dat snoepte 2,5 jaar geleden de Franse marktleider in halalproducten Isla Délice weg voor de neus van het Belgische Ergon Capital.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud