AccorHotels koopt Mövenpick

Sébastien Bazin, CEO van AccorHotels. ©AFP

De Zwitserse hotelketen Mövenpick komt in Franse handen. AccorHotels, de grootste hotelgroep van Europa, koopt het bedrijf voor 482 miljoen euro. De overname betreft alleen de hotels en de resorts van de Mövenpick Group.

Mövenpick Hotels & Resorts werd gesticht in 1973 en bezit wereldwijd 84 hotels met in totaal 20.000 kamers. De groep staat vooral sterk in Europa en het Midden-Oosten. 'Met de overname van Mövenpick willen we onze positie op de Europese markt versterken en onze groei versnellen in opkomende markten als het Midden-Oosten, Afrika en Azië', zegt Sébastien Bazin, CEO van AccorHotels, in een persbericht.

De Zwitserse hotelgroep was tot nu in handen van Mövenpick Holdings en de Saoedische investeerder Kingdom Holdings. Die stuurde met een belang van circa 33 procent aan op een metamorfose van het hotelmerk, dat volgens de Saoedi's een luxueuzere uitstraling moest krijgen. Nu wordt die tak dus verkocht. Mövenpick Group blijft zelf wel actief op vlak van gastronomie en wijn.

AccorHotels is daarmee op overnamejacht. De groep, die ook al onder meer Sofitel, Novotel en Ibis bezit, betaalt die transacties met de opbrengst uit de verkoop van 55 procent in zijn eigen vastgoedpoot AccorInvest. 'Met dat kapitaal kunnen we op zoek gaan naar opportuniteiten om onze posities te versterken, onze marktpositie te behouden en onze groei uit te breiden', aldus nog Bazin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect