Airbnb zoekt Belgische directeur

Airbnb is op zoek naar een Belgische directeur. ©Bloomberg

Airbnb, het Amerikaanse internetbedrijf dat de hotelsector door elkaar schudt met zijn kamerverhuurdienst, is op zoek naar een algemeen directeur voor ons land.

De zoektocht naar een Belgische topman toont aan dat Airbnb meer werk wil maken van zijn expansie in België. De directeur zal verantwoordelijk zijn voor de lokale uitvoering van de expansiestrategie van het bedrijf, inclusief de contacten met de overheid. Dat laatste is niet onbelangrijk, want net als het taxiplatform Uber ligt Airbnb regelmatig onder vuur omdat het de lokale wetgeving niet zou respecteren.

Via Airbnb kunnen particulieren hun vrijstaande accommodatie voor korte periodes verhuren. De dienst groeide uit tot een serieuze bedreiging voor de gevestigde hotelsector. Maar Airbnb krijgt van die hotelsector ook veel kritiek omdat het niet aan dezelfde strenge regels voldoet, onder meer rond veiligheid en de heffing van toeristenbelasting. In Amsterdam sloot  Airbnb met de lokale overheid al een deal om toeristenbelasting te innen. Ook in ons land zijn de gemeenten daarvoor vragende partij.

Particulieren die via Airbnb verhuren moeten onder meer rekening houden met de vereisten van het Vlaamse kamerdecreet, en met de fiscale aangifte van hun ontvangsten.

De vacature voor de Belgische directeur is onder meer te bekijken op de website van Mind The Gap, het nieuwe digitale consultancy van Duval Union en Roald Larsen. Hij of zij zal rapporteren aan de manager voor Frankrijk, België en Marokko. Een standplaats in Parijs is verkieslijk, maar ‘een locatie in België is aanvaardbaar’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud