Akkoord over brugpensioen bij Lunch Garden

Meer dan 70 werknemers kunnen met brugpensioen bij Lunch Garden. ©Photo News

Bij de restaurantketen Lunch Garden hebben de directie en de vakbonden een voorakkoord gesloten over het transformatieplan, waarbij 138 banen op het spel staan. 72 werknemers komen in aanmerking voor SWT, het vroegere brugpensioen.

Lunch Garden maakte begin oktober bekend dat het 138 jobs wil schrappen. Dat komt overeen met meer dan 1 op de 10 banen bij de restaurantketen, die zwaar geraakt wordt door de coronacrisis.

De eerste fase van de procedure-Renault werd woensdag afgesloten. Er werd een principeakkoord bereikt over een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT). Daarvoor komen 72 werknemers in aanmerking. De mogelijkheid tot SWT geldt vanaf 59 jaar. De 72 betrokkenen moeten de komende weken laten weten of ze van het systeem willen gebruikmaken of niet.

Het aantal werknemers dat op het SWT-voorstel ingaat, wordt afgetrokken van de 138 initieel bedreigde banen. Bovendien verlieten sinds de aankondiging van de herstructurering ook al 16 mensen het bedrijf vrijwillig. De onderhandelingen over een sociaal plan en over de arbeidsorganisatie worden de komende weken voortgezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud